Profiel
Timmer- en aannemersbedrijf H. van Tuijl is een middelgroot aannemersbedrijf met De Bilt als thuisbasis. Maar het bedrijf draait projecten in het hele land. Directeur is Henk van Tuijl, een man met echte vakhanden, vertelt vol passie over zijn bedrijf, zijn vakbekwame medewerkers, trouwe klanten en interessante projecten.

Van Tuijl: ,,Met zes man personeel - van een tegelzetter tot en met een loodgieter - bieden wij ervaring, kwaliteit, eerlijkheid én denken we mee met de klant. We zijn een full servicebedrijf met veel bouwtechnisch inzicht. Bovendien druk ik mijn medewerkers op het hart het huis of kantoor waar we werken leefbaar te houden. Wees zuinig op de spullen van een ander. Ik vind dat erg belangrijk en is kenmerkend voor ons inlevingsvermogen.”

En Van Tuijl en zijn collega’s willen graag blijven voldoen aan de alsmaar veranderende wensen en eisen van de veelzijdige klanten. ,,Standaardoplossingen voldoen in veel gevallen niet meer. Dat betekent dat we anders moeten denken én doen. We benaderen de vragen van onze opdrachtgevers pragmatisch en analyserend. Zo zoeken we naar een goede oplossing. Met vernieuwend en creatief elan in combinatie met onze vakmanschap streven we naar een optimaal eindproduct. En: klanten kunnen ook ’s avonds of in het weekend bij ons terecht.”

Eigen werkplaats
Wat een groot voordeel is van dit bedrijf, is dat het een eigen werkplaats heeft met de modernste machines. ,,Het voorbereiden van het werk doen we allemaal in eigen huis. Denk aan het lijstwerk, trappen, dakkapellen en meubels bijvoorbeeld”, vertelt Van Tuijl enthousiast. ,,Zo zijn we niet afhankelijk van andere partijen.” De timmerman in hart en nieren is een trouwe bezoeker van diverse vakbeurzen om op de hoogte te blijven van de laatste machinale ontwikkelingen.

Werkwijze
Ongeacht de aard en omvang van een project, Van Tuijl en zijn collega’s werken volgens een vaste werkwijze: u krijgt altijd één vaste aanspreekpunt tot en met de oplevering van het project. Van Tuijl: ,,Deze persoon begeleidt het project, denkt mee en zorgt dat alles volgens afspraak verloopt. Hij communiceert actief met u als klant, zodat u op de hoogte blijft van de vorderingen. Wel zo belangrijk natuurlijk. Schroom ook niet om hem aan te spreken, zodat hij snel uw vragen en wensen kan beantwoorden.” Overigens werkt Van Tuijl met vaste onderaannemers, zodat ook uit die hoek er geen verrassingen zijn.

Werkzaamheden
Het timmer- en aannemersbedrijf H. van Tuijl is sterk in:

Directeur Henk van Tuijl:,,We halen onze neus nergens voor op, juist ook omdat we een full service bedrijf zijn: van kleine badkamerverbouwingen tot en met grote restauraties van historische panden uit begin achttiende eeuw. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. ” Of het nu gaat om een bestaand project of een nieuwbouw project, de medewerkers van Timmer- en aannemersbedrijf H. van Tuijl gebruiken de modernste technieken én hun creativiteit om invulling te geven aan uw wensen. Uiteraard vormt een gespecificeerde offerte waar de klant ‘ja’ heeft tegen gezegd, de basis voor een goed project. ,,Een goede prijsopgaaf vooraf voorkomt misverstanden”, weet Van Tuijl.

Restauratie
Juist omdat Henk van Tuijl nog een echte ‘ouderwetse’ vakman is, beheerst hij oude timmertechnieken die veelal nodig zijn om monumenten te restaureren, te onderhouden of te renoveren. ,,Onze liefde voor oude bouwstijlen komt bij dergelijke projecten volledig tot bloei. Wij geven een woning of gebouw graag zijn authentieke uitstraling terug.” Om trappen, kozijnen en deuren weer die originele uitstraling te geven, komt zijn werkplaats natuurlijk meer dan goed van pas.

Henk van Tuijl kan ook uw stoelen, kabinetten, tafels, secretaires, banken, commodes, klokkenkasten en andere houten meubelen op professionele wijze én met liefde voor het vak restaureren. ,,Door inwerking van zonlicht, ouderdom ,droogte, vocht en gebruiksslijtage kunnen antieke meubelen in zo'n staat verkeren dat restauratie en conservering gewenst is. Door een goede restauratie voorkomt u verdere degeneratie, waardoor uw nog vele jaren langer van uw meubelen kunt genieten. Meestal doe ik deze werkzaamheden overigens in combinatie met andere projecten voor de klant.”